Namusu Namusu Harmattan Harmattan Harmattan Harmattan Harmattan

NOUS PROJECTES

Una proposta en forma d’accions en espais públics per posar en evidència les incoherències de la societat capitalista en què vivim. En ocasions les accions són teatralitzades però no sempre, algunes accions passen inadvertides i generen un procés de reflexió en les persones que n’han participat de forma indirecta.

harmattan

Harmattan neix del compromís de la Companyia de Teatre Social Kilalia d'abordar el tema de la convivència entre persones d'orígens culturals diferents i els conflictes que se'n deriven. L'espectacle es va començar a gestar fa dos anys. Aleshores es va iniciar un treball de camp que tenia com a objectiu conèixer la realitat i recollir informació per documentar adequadament l'espectacle. Dos anys després, el premiat dramaturg Ferran Joanmiquel i Pla (Riu Gener, Dinou, Blau), membre de la companyia, ha escrit Harmattan basant-se en aquest treball de recerca que ell ha viscut en primera persona. Harmattan és, doncs, el resultat d'una feina d'investigació que suposa una bona eina per reflexionar sobre tot allò que passa quan persones procedents de diferents cultures comparteixen un mateix espai i interaccionen. Harmattan aborda un tema d'actualitat sobre el que calen espais per a la reflexió.

 

Sinopsi

 

I si la sorra se't fica als ulls?

El Harmattan és un vent africà sec i polsegós.

Imagina que surts de casa teva i ja no coneixes a ningú.

Quan l'amalgama es manifesta la por apareix.

Les meves cames són lleugeres com el vent.

Només saps córrer per evitar desaparèixer.

 

Harmattan és la història d'una noia que té por que la sorra li entri als ulls. La història d'una noia que no vol que se l'endugui el vent. La història d'una noia que corre. La història d'una noia que vol guanyar-se un lloc en un futur incert i un espai hostil on la paraula autòcton marca la diferència. Però, sobretot, Harmattan és la història d'una noia com n'hi ha tantes: la Zaida.

 

Harmattan s'emmarca en el context d'un barri d'extraradi on s'ha instal·lat la immigració extracomunitària dels darrers anys. Allà hi viu la Zaida, una noia que vol triomfar en el món de l'atletisme i, per a això, entrena de valent. El pare de la Zaida és a Holanda, on lluita per mantenir la feina i enviar alguns diners a la família cada mes. La Zaida viu amb la seva mare, qui treballa moltes hores fent neteges en oficines. Què passa quan s'és adolescent en un context de crisi econòmica? Què passa quan s'és una adolescent que ha nascut al Marroc i ha crescut a Catalunya en un context de crisi econòmica? Què passa quan s'és una adolescent amb un somni que ha nascut al Marroc i ha crescut a Catalunya en un context de crisi econòmica? Harmattan.

 

Harmattan convida a reflexionar sobre les situacions de conflicte que es generen en la convivència entre persones de diferents orígens culturals.

Namusu

Al llarg d'innombrables generacions la família Cacau ha estat venent fruites i verdures del seu hort al mercat. L'entranyable Pep Cacau, avui dia segueix amb la tradició familiar ajudat per la seva millor amiga vinguda del Senegal: Namusu tres plomes.

 

La parada d'en Pep és un lloc singular que obre els sentits dels infants i adults. Les fruites fresques estimularan el tacte i l'olfacte, mentre que les verdures ens seduiran pel seu gust i les històries i trucs d'en Pep ens captivaran la vista i l'oïda.

 

Diferents personatges cobren vida a la parada. Des d'en Mr. Cacau d'importació que farà els possibles per tancar-la i anar a viure al supermercat, passant per en Mr. Potato que defensarà a capa i espasa la verdura local i de temporada, fins a la Sra. Tomata que acostumada a l'hivernacle troba incòmode la parada.

 

Viurem un espectacle intens, ple de sorpreses i diferents emocions, on a través de la Namusu viatjarem per diferents mons alhora que reflexionarem sobre l'alimentació sana, el consum responsable, així com la convivència intercultural

 

Sinopsi

 

De tota la vida que en Pep Cacau s'ha dedicat a la seva parada de fruites i verdures del mercat, lloc on fa temps va conèixer a la seva amiga Namusu vinguda del Senegal.

 

Com ha estat el viatge de la Namusu?

 

I el de Mr Cacauet a primera classe?

 

Perquè els tomàquets ufanosos venen de tant lluny i no acaben de sucar bé?

 

Hi ha carbassons tot l'any? Són igual de bons?

 

A can Cacau hi ha fruites i verdures de temporada que comparteixen la vida amb d'altres que han viatjat arreu del món. Cada dia més, la gent compra al supermercat i en Pep es planteja de tancar, però les fruites i verdures s'alien amb la Namusu per a ajudar-lo.

 

Namusu es farà diferents preguntes sobre quines són les hortalisses i fruites de més gust i qualitat, tot reflexionant sobre quin és l'origen i la temporalitat de les fruites, les verdures i les persones.

 

Durada: Abril 2011
Estat del projecte: Actiu

Videos

img

Namusu